Fem viktiga egenskaper att titta efter när du väljer jacka

Det har sagts att jackan, jämte våra skor, är det viktigaste klädesplagget på vår kropp. Det är därför inte heller så konstigt att det ibland kan kännas närmast omöjligt att hitta en jacka som duger, och det blir knappast lättare av att det finns en hel lista med krav som jackor måste klara av att uppfylla. Nedan har vi gjort en sammanställning av några av de viktigaste egenskaperna hos ett ytterplagg.

Varm

Jackors främsta uppgift är att hålla oss varma. Det är självklart därför som jackan är det plagg som först åker på och först åker av beroende på om vi vistas utomhus eller inomhus.

Snygg

Det går inte att bortse från att jackor har ett stort attraktionsvärde. Du kommer garanterat bemötas på olika vis beroende på om du går klädd i en snygg skinnjacka eller en enkel skaljacka.

Vattentäthet

Det svenska klimatet kräver mer eller mindre att våra jackor är vattentäta eller åtminstonde impregnerade med regnskydd, för att det skall vara trivsamt att vistas utomhus året om. Visserligen kan man beroende på årstid, välja att bära jackor i exempelvis bomull eller skinn som fullständigt saknar regnskydd, men då bör man alltid se till att ha ett paraply till hands.

Vindtäthet

Hur varm en jacka är kollererar med hur vindtät den är. Drag och blåst är en bidragande orsakt till att vi drabbas av förkylning. Det är därför viktigt att våra ytterkläder inte släpper igenom vind och kyla.

Prisvärd

Väl så viktigt, anser nog de flesta att priset är. Givetvis skall man göra allt man kan för att hitta en så billig jacka som möjligt, men man bör ändå alltid se till helheten. Viktigare än en liten prislapp, är att jackan de facto är prisvärd. En prisvärd jacka utmärker sig genom att du får det du vill ha till ett resonabelt pris!

No votes yet.
Please wait...