Herrjackor

Butiker med jackor för killar och män

Är du kille eller man och letar efter en bra jacka, kolla då in vårt urval av butiker som erbjuder herrjackor av mängder av olika stilar och modeller. Alla våra samarbetspartners betygsätts av våra använder och vi uppdaterar våra sidor regelbundet vilket gör det lätt för dig som är intresserad av att handla en herrjacka på nätet att hitta vad du söker. Betygsätt gärna butikerna eller skriv en recension, så hjälper du andra som letar ny jacka och bidrar till att hålla sidan levande.

Herrjackan

Det plagg som värderas absolut högst av herrkläder är jackan. Samtidigt är herrmodet under ständig förändring. Att välja en herrjacka som man verkligen tycker om är därför av yttersta vikt. Förtröstansfullt är dock att det finns ett större urval av herrjackor att välja mellan än någonsin tidigare.

herrjackor
En läcker herrjacka med dubbelknäppning

Olika stilar

Oberoende av stil, storlekskrav och övriga preferenser finns det en jacka för varje man. Nedan återfinns en kortare beskrivning av några vanligt förekommande och uppskattade stilar för herrjackor.

Skinnjackor

Klassiskt snygga och tuffa skinnjackor är inte enbart en jacka som bärs av Mc-knuttar, det finns jackor i skinn och läder som passar modemedvetne herren alldeles utmärkt. Skinnjackor ses även ofta används av rockmusiker och Hollywood-stjärnor och har ett gött anseende bland trendexperter.

Fördel:Stilren, snygg
Nackdel: Oftast inte särskilt varm, tål ej väta så väl.

snygg herrskinnjacka
Snygga skinnjackor lämpar sig väl för de flesta tillfällen.

Jeansjacka

Den har kallats prototypen av ungdomsjackor men
Inte enbart ungdomar har rätt att bära jeansjackor, numera kan också de äldre generationer med bibehållen heder i klä sig jackor i jeans.

Fördel:Skön och bekväm vår- och sommarjacka.
Nackdel:Litet skydd mot kyla och nederbörd.

Softshell-jackor

Enkla, lätta och stilrena vindjackor och seglarjackor har under de senaste åren vunnit mark och är idag ett hett alternativ för den som önskar en stilfull och användbar jacka för.de flesta tillfällen.

Fördel:Fungerar mer eller mindre till alla tillfällen.
Nackdel: Oftast inte särskilt välisolerad.

Ytterrock

En utpräglad herrjacka finner man i ytterrocken. Att bära rock är förknippat med gentleman-stilen. Det finns olika typer av rockar för alla stilar, exempelvis trenchcoat, oljerock och olika former av kappor.

Vi kan intet annat än rekommendera en rock för den som är ute efter en väldresserad och spektakulär utstyrsel. Det finns rockar avsedda för såväl vinter, höst som vår.

Kavaj och blazer

Den kanske mest klassiska typen av jacka är kavajen. Genom alla tider har olika slags kavajer brukats som ytterplagg. Utmärkande för kavajjackor och blazers är att de är relativt högt slutna och har en enkel knäppning med ett fåtal 3-4 knappar.