Saker du bör tänka på innan du handlar online

Det finns många saker som är otroligt bra med internet och bakom de flesta verksamheterna online finns reco personer med sunda värdering, men dessvärre finns det även ett fåtal oseriösa affärsaktörer som sysslar med lurendrejeri, skojeri och bluffaffärer. Innan du handlar av någon på internet bör du därför alltid försäkra dig om att det rör sig om en seriös återförsäljare. Nedan finner du några tips för vad du bör tänka på när du handlar från en butik för första gången.

Är sidan skriven på bra, tydlig och korrekt svenska?

Många bluffsidor är slarvigt skrivna eller rentav direkt översatt från exempelvis engelska. Om du hamnar på en sådan sida, rekommenderar vi dig att inte handla från denna näringsidkare utan välja det säkra för det osäkra.

Verkar priset för bra för att vara sant?

Det är visserligen en mer eller mindre allmänt vedertagen sanning, att det är billigare att handla på internet, men om priset är fantastiskt lågt, då bör minst en varningsklocka ringa. Löjligt låga priser betyder generellt bara en sak, nämligen bluff och båg.

Se upp för förfalskningar!

Den svenska marknaden har under den senaste tiden drabbats av en våg av piratkopierade jackor. Under hösten rapporterade flera svenska dagstidningar om hur förfalskningar av kända vinterjackor, i stora kvantiteter förts in i Sverige.

Verified by visa

När du handlar från en sida som du inte känner till sedan tidigare, bör du försäkra dig om att sidan är verified by VISA, det är visserligen ovanligt men det har förekommit att internetanvändare fått sina kreditkort kapade av brottssyndikat, efter de att de använt kreditkortet för att köpa varor på nätet.

Läs köpavtalet/köpinformation

Ja vet, ja vet, det är tråkigt och tidskrävande, vem orkar egentligen läsa köpinformation? Vi vill uppmana alla våra besökare att alltid ta del av de köpavtal och villkor som varje enskild butiker stipulerat. Gör detta innan du ingår ett avtal! I vissa fall behöver du t.ex. vara myndig för att få köpa varor från butiken.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...