Stilrena trenchcoat för både dam och herr

Den långa vattenbeständiga trenchcoat-rocken blev känd i och med de allierade soldaternas många och långa vistelser i skyttegravar under första världskriget. Trechcoats användes framförallt av de brittiska och franska trupperna och var ett tillval för långtidsstationerade soldater. Efter krigsslutet blev trenchcoat ett populärt ytterplagg också bland civilister.

Trench coat
Stiligt värre med en Trench coat

Trenchcoat betecknar i regel en längre överrock tillverkad i grovt och bomullstyg med tät vävnad. Vanligen har trenchcoats en kraftfull dubbelknäppning. Traditionellt är kappan ljusbrun, svart eller kakifärgad.

De brittiska bolagen Burberry och Aquascutum har båda uppgett sig vara upphovsman bakom den ursprungliga trenchcoaten.  Aquascutum hävdar att de tillverkade den första långrock av denna sort redan på 1850-talet. Lyxtillverkaren Burberry anser däremot att deras trechcoat från 1901 är den första någonsin.

Det finns både fodrade och ofodrade trenchcoat, vilket gör att denna typ av rock lämpar sig väl för såväl vår, höst och vinter. På sommaren är det emellertid i regel för höga temperaturer för att man skall kunna bära trenchcoat utan att överhettas. Trenchcoat passar bra att bära för både män och kvinnor. Du hittar trenchcoat hos ett antal klädbutiker på nätet. Vi vill rekommendera Laredoute och Nelly.

No votes yet.
Please wait...